Töltelékek


Diótöltelék: 
5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva 
1 vaníliarúd kikapart belseje, 
30 dkg porcukor 3/4 dl tejjel elkeverve, 
40 dkg darált dió
A cukros tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a rumba áztatott mazsolát, majd a tûzrõl lehúzva beleszórunk 40 dkg darált diót (ha túl lágy, zsemlemorzsát teszünk hozzá) és langyosra hûtjük.

Máktöltelék: 
5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva
20 dkg porcukor 1 dl vízben felforralva,
20 dkg darált mák
A cukros vizet felforraljuk, majd a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a mákot és a mazsolát,
1 citrom reszelt héját és levét, langyosra hûtjük.

Gesztenyetöltelék: 
50 dkg gesztenyemassza, 
rum/rumaroma, 
kevés vaníliás cukor, 
Mindezt kikeverjük (lehet beletenni mazsolát, reszelt citrom/narancshéjat, narancsaromát)

Túrótöltelék: 
50 dkg túró, 
ízlés szerint cukor/méz/édesítõszer, 
vaníliás cukor, 
reszelt citrom- és narancshéj, 
mazsola, 
1 tojás és 1 tojás sárgája, 
Mindezeket összekeverjük /ha nagyon híg, akkor egy kis búzadarát keverünk hozzá, ha nagyon kemény, akkor egy kis tejfölt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése