MonaNéne süteménye-sós...

Roppancs
Hozzávalók: 1 kg-hoz
liszt 0,6 kg
túró 0,3 kg
margarin: 0,3 kg
só: 0,03 kg
víz 0,12 liter


Pálpusztai kocka
Hozzávalók: tejszín:2 dl, liszt: 1 kg, margarin: 0,6 kg, pálpusztai sajt 2 db; tojás sárgája 4 db; só: kávéskanál
Az anyagokat összekeverjük, fél órát hűtőben pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kockákra felvágjuk, tetejét megkenjük egész tojással, végül leszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.



Sajtos ostya

Hozzávalók: 1kg liszt,1 cs:sütőpor, 4 tojás, 4 dl tejföl, 25 dkg RAMA-margarin,25 dkg reszelz sajt, 4 dkg só, ízlés szerint köménymag. Ezeket összegyúrjuk és kis gojókat formáluk belőle. És amit mindenkivel szeretnék itt is megosztani.amikor kihűl azonnal jól záródó dobozba vagy zacskóba kell tenni, így marad ropogós és fél évig eláll.

Krumplilepény (tócsni, lapcsánka)
4 nagyobb krumplit nyeresen lereszelünk. Sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával, 2 egész tojással összekavarjuk kanállal. Teszünk még hozzá 4-5 kanál lisztet, hogy ragacsos sűrűségű legyen. Serpenyőben lepényeket sütünk belőle olajon. Minkét oldalát megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése